Genel Kurul Sonuçları...

Değerli Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Mezunları Derneği Üyeleri,

Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Mezunları Derneği 8. Olağan Genel Kurulu 29.05.2007 tarihinde gerçekleştirilmiş ve Dernek yeni Yönetim ve Denetleme Kurulları seçilmiştir. Sizlerin oyları ve desteğiyle belirlenen Dernek Yönetim Kurulu, Prof. Dr. Gülberk Uçar (Başkan), Doç. Dr. Belma Giray (Başkan Yardımcısı), Doç. Dr. Betül Arıca (Genel Sekreter), Dr. Aygin Bayraktar (Sayman), Doç. Dr. Terken Baydar (Üye), Yrd. Doç. Dr. Suna Erdoğan (Üye) ve Ecz. Süleyman Güneş (Üye)’den ; Denetleme Kurulu ise Prof. Dr. Sacide Altınöz, Prof. Dr. Zeliha Akdemir ve Prof. Dr. Filiz Öner’den meydana gelmiştir.

Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden 1979 yılında mezun olduğumdan bu yana sizlerin arkadaşı ve meslektaşı; 1981 yılından bu yana da bir çoğunuzun hocası olarak 27 yılımı fakültemizde geçirmiş olmaktan daima gurur duyduğumu ve Derneğimizde severek hizmet verdiğimi ve vereceğimi bir kez daha belirtmek isterim.

Bir önceki Yönetim Kurulu’nda benim dışımda büyük gayret, özveri ve başarıyla görev yapan Doç. Dr. Belma Giray, Doç. Dr. Betül Arıca, Doç. Dr. Terken Baydar,Öğr. Gör. Dr. İrem Çankaya, Ecz. Süleyman Güneş ve Ecz. İ. Hamdi Ergüney’e ve Denetleme Kurulu olarak bize destek verenProf. Dr. Süeda Hekimoğlu, Prof. Dr. Sedef Kır ve Prof. Dr. Zeliha Akdemir’e  gönülden teşekkür ederim.

Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Mezunları Derneği, düzenlediği sosyal ve bilimsel aktiviteler ve Posyon yayın organıyla  kuruluşundan bu yana mezunlarımız arasındaki iletişimi, dayanışmayı ve dostluğu sürdürmeyi amaçlamaktadır. Bu amacımız doğrultusunda yaptığımız ve yapacağımız tüm aktiviteleri web sayfamızdan (www.hueczmed.org.tr) izleyebilirsiniz. Mail grubumuza, web sayfamızda belirtilen yolu izleyerek üye olabilir, bu sayede mezunlarımızla ve izini kaybettiğiniz dönem arkadaşlarınızla  iletişim kurabilirsiniz.

2006-2007 öğretim yılında derneğimiz, tıpkı önceki yıllarda da olduğu gibi HÜ Eczacılık Fakültesi Akademik üyeleri, Ankara, Adana ve Samsun Eczacı Odaları, İlaç Endüstrisi ve bazı üyelerimizin de  desteğiyle maddi olanakları kısıtlı olan öğrencilerimize destek olmuştur. Bu güzel girişime maddi ve manevi destek sağlayan mezunlarımıza ve ilgili kuruluşlara minnettarız.

2004 yılında başlayan dekanlık görevini başarı ile tamamlayan hocamız Sayın Prof. Dr. A. Ahmet Başaran, Ekim 2007 tarihi itibariyle bir üç yıllık dönem için tekrar H.Ü. Eczacılık Fakültesi Dekanı olarak atanmıştır. Dekanımız Sayın A. Ahmet Başaran ve Dekan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Sedef Kır’atamamladığımız dönem boyunca yaptıkları başarılı çalışmalar ve Fakültemize olan değerli katkıları için yürekten teşekkür ederiz. Hocamızı H.Ü. Eczacılık Fakültesi Dekanı olarak yeniden atanması nedeniyle kutluyor, kendisine ve Dekan Yardımcıları olarak atanan hocalarımız Sayın Prof. Dr. Nurşen Ünlü veSayın Doç. Dr. Belma Giray’a görevlerinde başarılar diliyoruz.

Bu dönemde, fakültemiz bünyesindeki Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Parenteral Mayi Laboratuarı’nın Mesul Müdürü olarak uzun yıllar başarıyla hizmet vermiş olan 1978 mezunu üyemiz ve dostumuz Uzm. Ecz. Ener Solakoğlu, emekli olarak yeni yaşamına başlamıştır. Bu değerli mezunumuza fakültemize olan katkıları nedeniyle teşekkür ediyor; ikinci baharında sağlık ve mutluluk diliyoruz.

Yeni Yönetim Kurulu olarak bizler, bu dönemde de üyelerimizin mesleki ve sosyal dayanışmasını sağlamak, dostlukları sürdürmek, mezuniyet sonrası eğitimi yaymak, fakültemizde okuyan başarılı ve maddi olanakları yeterli olmayan öğrencilere maddi ve manevi katkıda bulunmak, alanımızda  bilim adamı yetişmesi için maddi ve manevi destekte bulunmak, yeni mezunlarımıza iş imkanları konusunda yardımcı olmak, mesleki ve bilimsel konularda toplantılar düzenlemek gibi aktiviteleri gerçekleştirmeye çalışacağız.

Derneğimiz adına ben, tüm Hacettepe Eczacılık Fakültesi Mezunlarına 2007 yılında sağlık, huzur, başarı diliyor; aktivitelerimizde görüşmek umuduyla saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Prof. Dr. Gülberk Uçar

Hacettepe Eczacılık Fakültesi Mezunları Derneği Başkanı